ANOOSHİRVAN MİANDJİ - FİLOZOF MEŞE (+4)

Kitap okumak zorlaştıysa, çocuklarımızı okumaya teşvik etmek için önce dinletmeye ne dersiniz?

İşte size dinleyebileceğiniz muhteşem bir kitap önerisi ile geldik…

Hem de 50 dakika.

Anooshirvan Miandji – Filozof Meşe (+4)

“Bilge Baykuş! Ben yıldızları görebilecek miyim?”

Küçük bir Meşe, her geçen gün boyunu taşa yansıyan gölgesi ile ölçüyor fakat günler geçtikçe gölge aynı yerde kalıyor, uzamıyordu.

Küçük Meşe, her şeyi sorguluyordu. En çok da ne zaman büyüyeceğini… Hatta bir gün küçük palamutlarını belki daha fazla uzarım umuduyla, kendisinin onca ağırlığını taşıyan karıncalarla hayranlık duyarak paylaştı ama yine de boyu aynı kalıyordu….

Bir gün annesi dayanamayıp ona gerçekleri anlattı. Yıllar önce Meşeler toplanıp bir karar vermişti. Şimdiler de kocaman bir Meşe olan Büyük Meşe, diğer Meşelere bir teklifte bulunmuştu. Sizleri güneşten korumak için isterseniz, ben köklerimi en dibe kadar uzatır, dallarımı da en yükseklere çıkarırım. Böylelikle sizler de güneşten rahatsız olmazsınız. O zaman tüm Meşelerin aklına yatan bu fikir, şimdi onların güneşe ulaşmalarını, yıldızları görmelerini ve boylarının uzamasını engelliyordu. Büyük Meşe, her tatlı dilin arakasında iyi niyet olmadığını gösteriyordu.

Küçük Meşe, bunu öğrendikten sonra bir şeyleri değiştirmesi gerektiğini fark etti. Çünkü o düşünen bir Meşe’ydi. Etrafındaki karıncaya, arıya, kelebeğe bu yaşadıklarını anlatmak istedi. Ama herkes çok meşguldü. Onu dinleyen sadece Baykuş oldu.

“Her şey bir düşünceyle başlar.”

Küçük Meşe, düşündü sorguladı ve farklı olmasını istediği sonuçlara farklı yaklaştı. Sonunda yıldızları görebilecek miydi?

Uzun zaman önce yapılmış hatalar düzeltilebilir mi? Bir hatayı kabul etmemek ikinci hata mıdır? Doğruyu yanlıştan ayıran nedir?

Sizler de çocuğunuzla birlikte sorgulamak, düşüncelerimizin değerinin farkında olmak, sonunda gökyüzünü görmenizi engelleyen bir şey olmadan yıldızları görmek ve çocuğunuzu felsefe ile tanıştırmak istiyorsanız, mutlaka Filozof Meşe’ye göz atmalı veya dinlemelisiniz.

Çünkü sonunda: “Gölgesi artık taşı geçmişti.”

Tiyatro Eğitmeni ve İçerik Yazarı

Eylül Eryiğit

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Alışveriş Sepeti